***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Тежки инциденти и криминални новини в България. Швеция заговори за разполагане на ядрено оръжие и война

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 13 май   

 

Момчето и момичето, на по 22 години, които са се возили на задната седалка в разрушилия се тази нощ джип в дърво на бул. „ Руски " в Пловдив, ще бъдат преместени в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване, оповестиха от УМБАЛ „ Свети Георги ".

След случая двамата бяха настанени във Втора хирургия, като младата жена е в по-тежко положение.

Очаква се в интензивното да бъде настанен и пожарникарят, върху който се стовари голям клон на дърво по време на избавителната интервенция. Той е с голям брой счупвания.

***

Водачът, предизвикал тежката злополука в Пловдив, е със стаж от 3 години. Има 16 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, има 10 фиша за маловажни нарушавания, както и санкции за превишение. Това съобщи по време на брифинг началникът на Пътна полиция в Пловдив гл. комисар Красимир Нешев.

От думите му стана ясно, че четири от нарушаванията на младия мъж са свързани с неналичието на подложен колан, а едно – за неспазване на отдалеченост.

Майката на починалия юноша е чиновник на " Пътна полиция ". Автомобилът обаче е фирмен, регистриран на името на софийска компания. Той съобщи, че всичко това е в развой на изясняване. От думите му стана ясно още, че се наблюдава по какъв начин този автомобил се е озовал в водача. „ Да, майката на починалото момче е чиновник на КАТ, само че автомобилът не е на нейно име. Автомобилът е фирмен – с регистрация в София В момента се обяснява по какъв начин и по какъв метод този автомобил се е озовал у лидера “, сподели още основен контрольор Красимир Нешев.

***

За повторно Окръжният съд в Кърджали върна на прокуратурата обвинителния акт по делото за тежката злополука през април 2019 година в региона на момчилградското село Загорско с присъединяване на Лютви Местан, при която почина бебе на шест месеца.

***

Случаят е от средата на март, а повода е отправена опасност към началника на полицията в града гл. контрольор Йордан Зарев, на който се заканил с думите: „ Щом искаш война, ще има война ". 

До този миг Дангов не е задържан и резервира правото си на безмълвие, споделиха от прокуратурата.

Дангов е притеглен в качеството на обвинен по член 144, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс – закана по отношение на длъжностно лице или представител на обществеността при или във връзка осъществяване на службата или функционалността му, сподели прокурор Крум Крумов.

***

Софийският градски съд остави в ареста Красимира Трифонова, упрекната за убийството на Пейо Пеев. Пред съда тя съобщи, че е почтена.

„ Не съм направила действието. Нямам нищо общо със гибелта на Пейо Пеев. Той беше мой шурей. Обичаше ни. Искаше да живее с нас. Ако не са му разрешавали, не е моя работа. Не съм се месила ", съобщи тя.

***

Районна прокуратура - Велико Търново разяснява, че на Д.Б. - притежател на оръжието, с което на 12.05.2024 г  в с. Арбанаси, беше простреляно дете, на 13.05.2024 година е връчена призовка за явяване в качеството на обвинен на 16.05.2024 година

Междувременно Районна прокуратура – Велико Търново е уведомила за случая Дирекция за „ Социално подкрепяне “ – Велико Търново, отдел „ Закрила на детето “.

***

Враждата взела връх и двете баби се сбили. Мария от Михнево, блъснала съперничката си с все мощ върху камъните и я изпотрошила. В момента, потърпевшата 86-годишна Мария, е настанена в МБАЛ „ Югозападна ", а с другата баба работи полицията, с цел да обясни претекстовете за ескалация на експанзията сред двете дами. 

***

***

„ В обществените си изяви македонският президент има право да употребява името „ Македония " като акт на персонално право на самоопределяне и самоидентификация при ценене на главните човешки права и свободи и в сходство с европейските полезности и правила ", декларират от кабинета на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова.

***

Украинският пълководец, виновен за защитата на североизточния град Харков, е бил сменен по време на съветското нахлуване, заяви през днешния ден командване в състава на украинските сухопътни войски, представен от Ройтерс.

Оперативно-стратегическа войскова формация „ Хортиця " сподели пред медията РБК-Украйна, че решението за назначение на поста на бригаден военачалник Михайло Драпати е взето на 11 май. Повече детайлности не бяха обявени.

***

Продължават яростните боеве в Харковска област в Североизточна Украйна, където повече от 30 обитаеми места бяха подложени на съветски обстрел, а близо 6000 поданици бяха евакуирани, заяви регионалния шеф Олег Синегубов, представен от Франс прес.

***

Премиерът на Швеция Улф Кристершон позволява опцията за разполагане на нуклеарни оръжия в страната при положение на война, написа Expressen, представен от „ Фокус ".

„ В случай на война това е напълно друг въпрос. Ако най-лошото се случи, демократичните страни в нашата част на света, несъмнено, би трябвало да могат да се пазят против страни, които може да заплашват да употребяват нуклеарни оръжия ", е коментирал Улф Кристершон.

В същото време той е добавил, че „ цялото участие на Швеция в НАТО и цялата шведска защита са ориентирани към попречване на такава обстановка ".

***

Венецуела е първата страна в актуалната история, която изгуби всичките си ледници, съобщи Българска национална телевизия.

Ледникът Хумболт, прочут още като Ла Корона, беше последният във Венецуела. Страната загуби още пет други през предишния век заради последствията от изменението на климата.

Няколко глациолози считат, че ледената купчина, която е останала в националния парк Сиера Невада във Венецуела, в планинската верига на Андите, е прекомерно дребна, с цел да се смята за хладилник.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР